Tuinkamer

Het is een prachtig seizoen dat hier aan deze kant van de planeet net begint. De vogels fluiten, de zon schijnt en het is de beste tijd om rond te hangen in de tuin, of het nu gaat om grillen voor vrienden, of ontspannen met een boek en een glas ijsthee.

Maar als je een beetje verder wilt gaan, is het misschien tijd om te overwegen je spel echt te verbeteren. Een op maat gemaakte tuinkamer is misschien precies wat u zocht om uw tuin van vervaagd naar fantastisch te maken.

Wat is een tuinkamer?

Een tuinkamer is een individueel, gesloten ruimtegebouw dat in uw tuin wordt geplaatst. Het is anders dan een tuinhuisje, dat is meer een overdekt terras of podium, maar verder blijft het open voor de elementen. Een tuinkamer heeft normaal gesproken vier muren, deuren en ramen, zoals een mini-huis.

In tegenstelling tot een schuur is het gestileerder, aantrekkelijker en comfortabeler. Een tuinkamer is geen plek om je gereedschap neer te zetten. Het is een plek om achterover te leunen, te ontspannen en misschien te entertainen. Of het kan een aantal andere doelen hebben, die we onderaan dit artikel zullen bespreken.

Een tuinkamer is met andere woorden de multifunctionele, volledig aanpasbare ruimte van uw dromen.

Kan ik in plaats daarvan een tuinkamer in mijn huis hebben?

Deze vraag komt veel voor en het antwoord is nee. Een tuinkamer is er een die zich in de tuin bevindt, niet in uw huis. U kunt echter in uw eigen tuin een tuinachtige ruimte creëren die alle gemakken van een tuin in uw huis brengt. Dit wordt meestal een serrekamer genoemd en het kan een geweldige manier zijn om de schoonheid van een tuin te krijgen als u weinig buitenruimte heeft.

Sommige manieren om zo’n kamer te creëren, zijn door meubels voor patio’s te gebruiken, gebruik te maken van natuurlijk licht en de kamer te vullen met planten.

Is het duur om een ​​tuinkamer te maken?

Een van de beste aspecten van het hebben van een tuinkamer is dat deze kan worden aangepast aan elke stijl of elk budget. Voor sommigen zal het een makkie zijn om een ​​tuinkamer te bouwen met stromend water, elektriciteit en verschillende aparte delen. Voor anderen zal het een kwestie zijn van het aanpassen van een oude opslagloods om er huiselijker en aantrekkelijker uit te zien.

Hierdoor kunnen de kosten van tuinkamers net zoveel variëren als de kosten van huizen. Wees overal op voorbereid voor $ 800 aan de lage kant tot $ 40.000 aan de hoge kant. Het hangt af van wat je eruit wilt halen.

Voorbeelden van prachtig ontworpen tuinkamers om u te inspireren

Een van de beste manieren om het potentieel van deze tuinkamers te zien, is door te kijken naar wat anderen hebben weten te creëren. Hier zijn enkele prachtige voorbeelden die u zeker zullen inspireren om uw eigen ontwerp te beginnen.

Tuinkantoor – Een van de belangrijkste redenen waarom mensen ervoor kiezen om een ​​tuinkamer te creëren, is om een ​​kantoorruimte te creëren die niet te veel ruimte inneemt die nodig is voor hun gezin. Het is ook een aangename plek om te werken, buiten in de frisse lucht met de deuren wijd opengesperd. Dit is een voorbeeld van een geweldig ontwerp voor een buitenkantoor, compleet met een plek om te ontspannen.
Fitnessruimte en terras – Ga je niet graag naar de sportschool? Wil je kunnen hardlopen als het buiten koud is of regent? Waarom dan niet een oefenruimte creëren zoals deze mensen deden? Ze hebben zelfs een terras geïnstalleerd, zodat ze na een training in de schaduw kunnen gaan zitten, iets kunnen drinken en de voldoening van hun prestatie kunnen voelen. Dit is een uitstekend voorbeeld van het gebruik van de ruimte voor een praktisch doel dat zonder de structuur niet mogelijk was geweest.
Muziekstudio – Heeft uw tiener een band? Ben je het zat om elke dag naar het gebonk van drums en het gekrijs van de gitaar te luisteren? Je wilt nog steeds hun talenten en dromen ondersteunen, dus waarom zou je ze niet hun eigen studio maken? Ze kunnen de oefening krijgen die ze nodig hebben, en jij kunt wat rust en stilte krijgen.
Guest House – Waarom de mensen die bij je logeren dwingen om op een hobbelige bank te slapen? U kunt een prachtig gastenverblijf creëren zoals deze mensen dat deden, en uw bezoekers een comfortabele slaapplaats geven. Dit is een van de duurdere opties, maar het is geweldig als je er zowel de ruimte als het budget voor hebt. Het hoeft ook geen volledig functioneel huis met stromend water te zijn. Ze kunnen het hoofdgebouw gebruiken voor sanitair of om voedsel te halen. Je zorgt gewoon voor een bed en een rustige plek voor hen om wat privacy te hebben.
Fietsenrek – Dit is een heel interessant voorbeeld van wat je kunt doen op een kleine schaal die nog steeds zeer functioneel is. Deze kleine tuinkamer is gemaakt van gerecycled hout en heeft een plek om te ontspannen, een binnengedeelte en een zijopslag om twee of meer fietsen te plaatsen, inclusief aan een muurhaak. Het is geweldig voor het plaatsen van items waarvan u bang bent dat ze worden gestolen, zoals fietsen, de deuren van dit ontwerp sluiten en vergrendelen om ze veilig te houden.

Of je maakt een echte man cave waarin jij alleen kan chillen met je homies. Speel bijvoorbeeld een speeltje op je eigen gokkast zoals het spel club 2000