Gegarandeerd vele uren speelplezier met een speeltoestel in je tuin

Beschik je over een tuin dan zijn er vele mogelijkheden om het zo mooi mogelijk in te richten. Heb je kinderen dan is het overwegen van een speeltoestel in je tuin het waard. Je kids zullen het geweldig vinden en uren plezier mee hebben. Met name in de zomer is het heerlijk om buiten te spelen. Maar waar moet je nu opletten tijdens het kopen van een speeltoestel?

Een speeltoestel is ontzettend goed voor de ontwikkeling van je kind

Balanceren, schommelen, boompje klimmen en slootje springen zijn ontzettend goed voor de ontwikkeling van je kind. Het is goed voor de sociale, mentale en motorische ontwikkeling. Het is mooi om je kind te laten spelen in het park of het bos, maar een speeltoestel in je tuin is nog beter. In zo’n speelhuisje kunnen kinderen zich schuilen voor de regen of zich terugtrekken. Je kunt met speeltoestellen eindeloos combineren. Een speeltoestel kan een klimrek, schommel, glijbaan, toren en trampoline in één bevatten. En combineer je speeltoestel met mooie kindvriendelijke beplanting en je hebt een prachtige speeltuin tot je beschikking.

Veiligheid is essentieel bij een speeltoestel

Tijdens het kopen van een speeltoestel is veiligheid van essentieel belang. Zo is het belangrijk om het toestel regelmatig te controleren op zwakke plekken, want deze kunnen ontstaan door slijtage of weersinvloeden. Zorg daarnaast dat het speeltoestel stevig staat en de palen minimaal 60 centimeter in de grond staan. Ook belangrijk is om de houten onderdelen goed aan elkaar vast te lijmen. Verwijder uitstekend hout. Tot slot doe je er slim aan om onder het speeltoestel een zachte laag aan te brengen van zand of boomschors. Heeft het speeltoestel een speciale fundament vloer? Dan doe je er slim aan om een rubberen vloer te plaatsen.

Duurzaamheid is van belang bij speeltoestellen

Hout is een duurzaam materiaal en wordt veel gebruikt bij speeltoestellen. Hout hoef je namelijk niet snel te vervangen en gaat lang mee. Denk aan een minimale levensduur van tien jaar, mits je het goed impregneert. Met een goed impregneermiddel bescherm je je houten constructie tegen bijvoorbeeld kevers, schimmel en termieten. Tevens kun je de houten constructie gewoon buiten laten staan zonder dat het beschadigd raakt.