Een veilig gevoel: 3 aparte tips om je huis en tuin te beveiligen

We willen je niet bang maken. Maar in Nederland zijn inbraken helaas een veelvoorkomend probleem. Volgens het CBS waren er in 2020 meer dan 30.000 woninginbraken geregistreerd. Hoewel dit aantal lager ligt dan in voorgaande jaren, blijft het belangrijk om je huis en tuin goed te beveiligen. We hebben met de professionals gesproken en drie bijzondere en creatieve tips gevonden die je kunt toepassen om jezelf, je familie en je bezittingen te beschermen.

Maak je tuin ondoordringbaar

Bij het beveiligen van je huis denk je vaak aan de deuren en de sloten. Maar een goed beveiligde tuin is een belangrijke eerste stap om indringers buiten te houden. Een effectieve manier om je tuin ondoordringbaar te maken, is door een stevig hekwerk rondom je tuin te plaatsen. Kies voor een hekwerk van goede kwaliteit en zorg ervoor dat het voldoende hoog is, zodat het moeilijk is om eroverheen te klimmen.

 

Daarnaast kun je ook beplanting inzetten als natuurlijke barrière. Plaats bijvoorbeeld doornige struiken of hagen langs je tuinpad of langs de omheining. Dit maakt het lastig voor inbrekers om je tuin te betreden zonder zichzelf te verwonden.

Hulp uit onverwachte hoek. 

We hadden er zelf niet aan gedacht, maar dankzij een tip van onze professional kwamen we uit op hulp uit onverwachte hoek. Een wildcamera met wifi is een effectieve en onopvallende manier om je huis en tuin in de gaten te houden. Deze camera’s zijn oorspronkelijk bedoeld om dieren in het wild te observeren, maar kunnen ook perfect dienen als beveiligingscamera’s.

 

Wildcamera’s zijn vaak uitgerust met nachtzicht en bewegingssensoren, waardoor ze automatisch opnemen bij beweging in je tuin. Dankzij de wifi-functie kun je de beelden op afstand bekijken en ontvang je een melding op je smartphone bij ongewenste activiteiten.

 

Bij het kiezen van een wildcamera met wifi-functie is het belangrijk om te letten op de beeldkwaliteit, het bereik van de bewegingssensoren en de betrouwbaarheid van de wifi-verbinding. Lees reviews en vergelijk verschillende modellen om de beste keuze voor jouw situatie te maken.

Maak je beveiliging slim

Met een slim beveiligingssysteem kun je je huis en tuin nog beter beveiligen. Zo kun je bijvoorbeeld slimme verlichting gebruiken om indringers af te schrikken. Plaats lampen met bewegingssensoren rondom je huis en tuin. Je kunt ook kiezen voor slimme lampen die je op afstand kunt bedienen met je smartphone, zodat je de verlichting aan kunt zetten als je niet thuis bent.

 

Een alarmsysteem is een effectieve aanvulling op je beveiliging. Kies voor een systeem dat aansluit op je wildcamera’s en slimme verlichting. Op die manier creëer je een geïntegreerd beveiligingssysteem dat je op afstand kunt bedienen en monitoren.

Een goede voorbereiding is het halve werk

Het beveiligen van je huis en tuin hoeft geen ingewikkelde of dure aangelegenheid te zijn. Door het toepassen van deze drie bijzondere en creatieve tips – het ondoordringbaar maken van je tuin, het gebruik van een nachtcamera voor dieren met wifi-functie en het creëren van een slim beveiligingssysteem – kun je jezelf en je bezittingen effectief beschermen tegen indringers.

 

In een tijd waarin inbraken nog steeds een zorg zijn, is het belangrijk om proactief te zijn en maatregelen te nemen die je huis en tuin veiliger maken. Door te investeren in goede beveiligingsmaatregelen, zorg je niet alleen voor een veilig gevoel, maar draag je ook bij aan het verlagen van de criminaliteitscijfers in jouw omgeving.